Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magas koleszterin szint...és a C-vitamin

2012.01.14

Kedves Naplóm!

 

Kicsit lehiggadtam és aludtam a dolgokra. Nos változtatnom kell. Fogyókúrán is gondolkodtam, de nem lenne értelme. Pár hónap kínlódás után lemenne pár kiló, majd visszajönne a 3x-osa. Kiszúrás lenne a szervezetemmel. Elmentem laborba, és kimutatta, hogy magas a koleszterinem.

 

koleszterin.jpg

" A legnagyobb hatással a koleszterinszint alakulására a telített zsírsavak vannak. Korlátozni kell a zsíros hús és sajt, a szalonna és a vaj fogyasztását. Az étkezési szokások megváltoztatásával csökkenthető a magas koleszterinszint és vele együtt a szív-érrendszeri betegségek kialakulásának esélye.

 

Túlsúly és magas a koleszterinszint esetén, a legjobb megoldás a testsúly csökkentése. A súlycsökkenéssel a trigliceridek szintje is alacsonyabb lesz, ugyanakkor pedig emelkedik az ún. jó koleszterin szintje.

 

A magas koleszterinszint következtében lerakódások, plakkok alakulnak ki az érfalakon. Szűkülnek az erek, romlik a vérkeringés, amelynek következtében a szövetek nem kapnak elég tápanyagot. Vérrög is képződhet, amely az érfalról leválva bekerül a keringésbe és elzárhatja az eret, ezáltal súlyos

atherosclerosis-1.jpg

 vérellátási zavart okozva. A szív- és érrendszeri halálozás a zsíranyagcsere-betegségek szakszerű ellátásával csökkenthető és az életkor 5-10 évvel meghosszabbítható. Bizonyított, hogy egy százaléknyi koleszterinszint csökkenés átlagosan két százalékkal mérsékli aszívinfarktus "

 

http://www.hazipatika.com/topics/magas_koleszterinszint

 

A sajtról nehéz lesz leszoknom... :( Tudom, nem kell teljesen, csak csökkenteni...nagyon.

 

 

 

 

Viszont eszembejutott egy barátnőm mondata: " Ha fogyni akarsz ne felejtsd el a c-vitamint."

 

Utána is néztem:

 

"Számolnunk kell viszont (többnyire a saját hibánkból adódóan) a helytelen táplálkozás következményeivel, aminek eredményeként fellépnek a modern társadalom "járványai", vagyis a csontritkulás, a vérszegénység, a kövérség, az ellenálló-képesség gyengülése, a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek nagyszámú előfordulása.

vitamin-c2_s600x600.jpgNem véletlenül mondják, hogy az egészséges érrendszer az egészséges szervezet alapja, hisz ez felel a tápanyag és az oxigén "szállításáért" a test minden egyes sejtjébe. Az egészséges erek azok, melyek elég erősek, ugyanakkor rugalmasak, átjárhatóak, sima belső érfallal rendelkeznek, melyeken nincs lerakódás, sematerosklerotikus hordalék.

Ebben kulcsszerepet játszik a C-vitamin, mivel hozzájárul az elasztinés a kollagén képzéséhez (ezek szükségesek az erek rugalmasságához és erősségéhez), és egyúttal tisztítja a belső érfalat is.

Megsemmisíti a fölösleges vérzsiradékot azáltal, hogy gyorsítja az elégetésüket. Egyúttal elősegíti a májban képződő koleszterinepesavakká való átalakulását.

Védi ereinket és ezzel szívünket is, mivel az egyik legerősebbantioxidáns. A C-vitamin pozitív hatásai ezzel a felsorolással még távolról sem értek véget.

Segíti a hemoglobin és a vörös vérsejtek képződését a csontvelőben. Azáltal, hogy segíti a vas felszívódását az emésztőrendszerben, rendkívül jelentős szerepe van a vashiány megelőzésében, és gyógyításában.

Nem utolsósorban szólnunk kell a C-vitamin szerepéről azimmunrendszer erősítésében és az allergia mérséklésében.

Érdekesség: Szent-Györgyi naponta 1.000 milligramm C-vitamint evett 84 éves koráig. Akkor tüdőgyulladás döntötte le a lábáról, s az adagot 1-ről 8 grammra emelte, és hamarosan felépült.

c-vitamin_50mg_tabletta.png

Bizonyított tény, hogy minden igyekezetünk ellenére, ami a racionális táplálkozást célozza, nem tudunk sejtjeink számára elegendő mennyiségű C-vitamint biztosítani. Ezt nemcsak a tápanyagokban szegény termőföld, vagy az élelmiszerek feldolgozása, illetve tárolása okozza, de a helytelen életmódunk is.

 

Naponta 500 milligramm C-vitamin látványosan csökkenti a rákos megbetegedések, valamint a szív- és érrendszeri problémák kialakulását, vagyis a halálozás kockázatát. Tudományos kutatások szerint napi 10.000 milligramm C-vitamin feltűnően növeli a rákos betegek túlélési idejét.

Azt állítják, hogy a szív- és érrendszeri károsodások mutatói javulhatnak ekkora adag aszkorbinsav hatására, sőt, az immun- és aneuroendokrin rendszer megfelelő működéséhez is szükség van ennyi C-vitaminra.

A vesekőképződésről, a húgysavszint növekedéséről, a túladagoltC-vitamin okozta problémákról szóló jelentések megalapozatlannak bizonyultak.

Még egy egyszerű nátha is megsokszorozza a szervezet C-vitaminigényét. Egy komolyabb betegség esetén olyan tömegű C-vitamin használódhat fel a gyógyuláshoz, hogy a bélrendszerből akár napi 20.000 mg is felszívódik.

Az emberi test C-vitamin szükséglete 1.000-10.000 mg között állapítható meg. A szükségletünk attól függ, hogy milyen életet élünk.

Azon tényezők közül, melyek szó szerint megsemmisítik szervezetünkben a C-vitamin molekulákat, csak néhányat említsünk:

  • a stressz,

  • a dohányzás,

  • az alkohol,

  • az orvosságok,

  • a túlzott fizikai terhelés,

  • a klimax,

  • az ismétlődő fertőzések (főleg lázzal járó állapot),

  • a terhesség és szoptatás,

  • az 55 évet meghaladó életkor és még folytathatnánk.

box.jpg

Dohányosok esetében minden egyes elszívott cigarettára 50 milligramm C-vitamint kellene számolni, a szervezet alapvető igényén felül.

A fölöslegben felvett aszkorbinsav könnyen távozik a vizelettel.
A tévedések elkerülése végett: a C-vitaminnak a vizeletben való megjelenése még nem azt jelenti, hogy ne tudna többet felhasználni a szervezet. Ha tovább növeljük az adagot, már elkezd ürülni a vizelettel, miközben tovább emelkedik a vérben kimutatható mennyisége is. Ami eközben áldásos hatását fejti ki a szervezetünkre.


 

A szükséges C-vitamin szint biztosítása és huzamosabb megtartása a szervezetünkben csak olyan készítménnyekkel érhető el, melyek a legmodernebb, késleltetett felszívódást biztosító technológiávalkészültek.

Gondoskodjon megfelelő minőségű és mennyiségű C-vitaminról, és meglátja a szervezete meg fogja ezt Önnek hálálni."

http://www.vitalland.hu/cvitamin

 

 

Hát jó, gondoskudjunk róla! :)

Végülis jogos, mert minden fogyókúrához ajánlanak citrusféléket: graphefruitot, citromot, narancsot, nomeg almaecetet ami szintén C-vitaminnal van tele. 
A gyógyszertárban kapható tabletták mellett nem árt ilyen természetes szereket is igénybe venni. Sőt!
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Momentous Blood Urging - Hypertension

(AWemssulut, 2018.10.12 00:36)

Pression arterielle est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre moelle bat, il pompe le sang a tous egards vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/achat-cialis-online/

Rare Olden Indian Plant Resets Blood Exigency

(AWemssulut, 2018.09.27 15:37)

Torsion bras de quelqu'un est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre determination bat, il pompe le sang a tous egards vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-pas-cher-boulogne-billancourt/

How To Prevent Prostate Problems And Diseases?

(AlbertDek, 2018.07.21 15:47)

The prostate related is the central section of a male's reproductive :. It secretes fluids that aid in the transportation and activation of sperm. The prostate related is located just as you're watching rectum, below the bladder and all around the urethra. When there is prostate problem, it will always be really really irritating and inconvenient to the patient as his urinary system is directly affected.

The common prostate health problems are prostate infection, enlarged prostate and prostate type of cancer.Prostate infection, also referred to as prostatitis, is easily the most common prostate-related condition in men younger than 55 years old. Infections from the men's prostate are classified into four types - acute bacterial prostatitis, chronic bacterial prostatitis, chronic abacterial prostatitis and prosttodynia.

Acute bacterial prostatitis is the least common of most varieties of prostate infection. It is brought on by bacteria perfectly located at the large intestines or urinary tract. Patients may go through fever, chills, body aches, back pains and urination problems. This condition is treated by making use of antibiotics or non-steroid anti-inflammatory drugs (NSAIDs) to ease the swelling.

Chronic bacterial prostatitis is a condition associated with a particular defect inside gland as well as the persistence presence of bacteria inside urinary tract. It can be caused by trauma on the urinary tract or by infections via other regions in the body. A patient may experience testicular pain, back pains and urination problems. Although it is uncommon, it may be treated by removal with the prostate defect accompanied by the utilization antibiotics and NSAIDs to help remedy the soreness.

Non-bacterial prostatitis is the reason for approximately 90% coming from all prostatitis cases; however, researchers have not yet to establish what causes these conditions. Some researchers believe chronic non-bacterial prostatitis occur due to unknown infectious agents while other believe that intensive exercise and lifting may cause these infections.

Maintaining a Healthy Prostate

To prevent prostate diseases, a proper weight loss program is important. These are some of the actions to keep your prostate healthy.

1. Drink sufficient water. Proper hydration is important for general health and it will also maintain the urinary track clean.

2. Some studies claim that a few ejaculations each week will assist you to prevent cancer of the prostate.

3. Eat pork moderately. It has been shown that consuming greater than four meals of beef per week will raise the probability of prostate diseases and cancer.

4. Maintain a suitable diet with cereals, vegetable and fruits to ensure sufficient intake of nutrients needed for prostate health.

The most important measure to take to ensure a healthy prostate would be to opt for regular prostate health screening. If you are forty years old and above, you ought to go for prostate examination one or more times per year.

 

 


Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 17899
Hónap: 328
Nap: 12